dissabte, 25 d’abril del 2020

ENS PREPARAM PER SORTIR AL CARRER

HOLA FAMÍLIES! 

A N'AQUESTA ENTRADA TROBAREU UN VÍDEO PELS VOSTRES FILLS. ÉS UN CONTE BREU QUE DESCRIU UN POC LA SITUACIÓ QUE ESTAM VIVINT. 




COM SABEU, A PARTIR DE DIUMENGE ELS VOSTRES FILLS PODRAN SORTIR A FER UNA VOLTETA I  POTSER ALGUNS VIUREU SITUACIONS EN QUE NO VULGUIN SORTIR AL CARRER. PER AIXÒ VOS ADJUNT UN ENLLAÇ AMB RECOMANACIONS QUE S'HAURAN DE RESPECTAR I SUGGERIMENTS INTERESSANTS A L'HORA DE PLANTEJAR-SE LES PRIMERES SORTIDES. 



COM PLANIFICAR LES PRIMERES SORTIDES AL CARRER AMB ELS INFANTS

A les primeres sortides no hem de sortir amb por al carrer per no angoixar-los. No va bé dir-lis constantment que no toquin res, que s'infectaran, que no s'atraquin a la gent, que al carrer hi ha perills... ja que no és bo viure les primeres sortides amb pors. Hem de ser prudents però no exagerar massa ni crear pors. 
Aniria bé planificar les sortides per exemple:
  1. Preveure el trajecte a fer (anirem a...).
  2. Abans de sortir hem de preveure l'itinerari que farem perquè els infants puguin enfilar-se, córrer, botar escalons... per exemple voravies amples per poder jugar a córrer. 
  3. Animau-los a fer activitats de moviment per exemple: caminar sense trepitjar les retxes, caminar sense tocar les rajoles vermelles, botar dos escalons, o tres...
  4. Sortir al carrer amb un esperit investigador, per exemple: aprofitam per passar per davant ca'ls padrins o per davant la casa d'uns amics, tocam a la porta i ens veuen per la finestra. 
  5. Fer un investiment imaginari (cercam lletres a les matrícules dels cotxes, números damunt les portes de les cases, jugam a endevinar-los), cercam senyors amb el jersei d'un determinat color... En definitiva, posem reptes d'emoció i recerca pel carrer. 
  6. Mirar d'identificar als altres com a font d'alegria per minvar l'amenaça de la proximitat dels altres. Convé investir d'alegria la presència dels altres. Connectar la trobada amb un altre com a motiu d'alegria i no de por. Si veim alguna persona la saludam, li cantem una cançó, li deim un "bon dia" de forma molt alegre...
  7. Fer una llista de possibilitats per sortir cada dia (anar a saludar als padrins, a uns amics, anar a botar escalons, anar a fer corregudes per la voravia ampla...) perquè l'infant pugui preveure i imaginar la sortida com un moment emocionant. 
  8. Per disminuir les angoixes, els hi deim que en tornar a casa ens rentarem bé les mans perquè sempre que es surt al carrer s'han de rentar les mans. El rentat de mans s'ha de veure com una solució i no com una amenaça. 
En resum, la sortida s'ha de convertir en un moment de gaudi i no d'inquietud i angoixa, i sobretot un moment per a fer activitat motriu amb un sentit i una direcció. 

I, com ja sabeu, estaré encantada de rebre les fotografies i vídeos d'aquests moments. 

Una forta abraçada
Maria Agnès



               








4 comentaris:

  1. Que chulo el video a luna le agrado

    ResponElimina
  2. Li ha encantat!! I que els estimis infinit la emocionat, perque ell també diu que estima fins a l'infinit.
    Vals un món, un gràcies infinit!

    ResponElimina
  3. Mos ha agradat moltíssiiiiim... Te de dir q jo me emocionat i tot... Es molt encertat!

    ResponElimina
  4. Quin conte mes preciós que ens has preparat!! Es molt emotiu. Gràcies x tot el que fas!!
    Un beso molt fort!

    ResponElimina