dissabte, 5 de març del 2022

LA SETMANA D'EN CARNESTOLTES

“S’ha d’educar als alumnes per conèixer la festa, preparar-la, esperar-la, viure-la i estimar- la amb intensitat”.

A. Gimeno (1996)


L'ESCOLA ÉS UN DELS MILLORS ENTORNS PER ACOSTAR ELS INFANTS A LES NOSTRES TRADICIONS, PERQUÈ LES CONEGUIN, HI PRENGUIN PART I D'AQUESTA MANERA LES VALORIN COM A FESTIVITATS PRÒPIES. 

EL CARNAVAL ÉS UNA DE LES MÉS ESTIMADES PELS INFANTS, PER AIXÒ ENGUANY HEM TORNAT A REVIURER-LA BEN INTENSAMENT. 

EL REI CARNESTOLTES A MÉS DE LES CONSIGNES QUE HAVÍEM DE COMPLIR CADA DIA AMB LA VESTIMENTA, COM QUE SAP QUE ELS NINS DE 5 ANYS ESTEIM PREPARANT EL CAMÍ QUE ENS DURÀ CAP A PRIMÀRIA D'AQUÍ POCS MESOS, ENS ENVIÀ UNES ACTIVITATS PER PRACTICAR TANT LA LECTOESCRIPTURA, COM EL LLENGUATGE ORAL. 
COMENÇÀREM LA SETMANA CONFECCIONANT NOMS DE DISFRESSES A PARTIR DE DIFERENTS FORMATS. 
HO TREBALLÀREM AMB LLETRA DE PAL I TAMBÉ AMB LLETRA LLIGADA. 


SORTIREN NOMS DE PERSONATGES DE PEL·LÍCULES, DE CONTES, NOMS D'OFICIS... ENS SORTIEN MOLTES IDEES EL MÉS DIFÍCIL PERÒ, ERA POSAR-NOS D'ACORD PER TRIAR-NE UNA.EL SEGON DIA REBÉREM UNA CINTA LLARGA AMB MOLTES LLETRES PERÒ COM QUE TOTES ESTAVEN UNIDES, ERA MOLT DIFÍCIL ENDEVINAR EL MISSATGE. ALESHORES ENS ADONÀREM DE LA IMPORTÀNCIA DE SEPARAR LES PARAULES QUAN VOLEM ESCRIURE UNA FRASE. 

CADA GRUP COOPERATIU S'ENCARREGÀ D'ESBRINAR EL QUE ESTAVA ESCRIT I ENS ADONÀREM QUE EREN NOMS DE DISFRESSES. 
SEGUIDAMENT LA MESTRA VA REPARTIR A CADA ALUMNE UN FULL AMB ELS DIBUIXOS I EL NOM DE CADA DISFRESSA I FÉREM LA CORRESPONDÈNCIA ENTRE ELS NOMS QUE ESTAVEN EN LLETRA DE PAL I ELS DE LLETRA LLIGADA. EL TERCER DIA TREBALLÀREM L'EXPRESSIÓ ORAL. UN DELS ALUMNES HAVIA DE DESCRIURE UNA DISFRESSA I LA RESTA HAVIA D'ENDEVINAR DE QUINA ES TRACTAVA. 

FINALMENT, ELS ALUMNES QUE HO ENDEVINAREN ESCRIVIREN AUTÒNOMAMENT EL NOM DE LES DISFRESSES AMAGADES. ALGUNS HO FEREN EN LLETRA DE PAL I D'ALTRES JA S'ATREVIREN A FER-HO EN LLIGADA.EL QUART DIA ENS TOCÀ PREPARAR UNS DIVERTITS TRENCACLOSQUES DE CARNAVAL. EN GRUP COOPERATIU DONÀREM COLOR ALS DIBUIXOS I TOT SEGUIT, PENSÀREM UNA FRASE REPRESENTATIVA QUE DESCRIVÍS EL DIBUIX. ALESHORES, L'ESCRIGUÉREM A UN PAPERET I AMB L'AJUDA DE LA MESTRA REVISÀREM L'ESCRIT. 
FINALMENT, RETALLÀREM LES PECES I ENTRE TOTS INTENTÀREM RECONSTRUIR LA IMATGE. 

EL DARRER DIA DESPEDÍREM LA FESTA CONTANT EL CONTE D'EN CARNESTOLTES I LA VELLA QUARESMA. 

https://www.youtube.com/watch?v=7t8MayVIBpg


FOU UNA SETMANA MOLT DIVERTIDA, ÉS QUE A MÉS DEL QUE VOS HEM CONTAT APROFITÀREM PER PARLAR DE LES NOSTRES VESTIMENTES, DELS PIJAMES, DE LES DISFRESSES... BALLÀREM, CANTÀREM I SORTÍREM A PASSEJAR. 
AQUÍ EN TENIU UN RECULL D'IMATGES. 
ENS DESPEDIM AMB LA CANÇÓ QUE CANTÀREM DURANT TOTA LA SETMANA:

 AL CARNAVAL TOT S'HI VAL

https://www.youtube.com/watch?v=8hJY-6-zKY8

ESPERAM QUE VOS HAGI AGRADAT!

BON CAP DE SETMANA FAMÍLIES!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada