divendres, 5 de març de 2021

PROJECTE "RECICLAREM"

INICIAM EL PROJECTE!

AQUEST TRIMESTRE HEM ESTUDIAT UN NOU PROJECTE:TOT I QUE JA TENÍEM UN RACÓ DE RECICLATGE I, PER TANT, CONEIXÍEM UN POQUET A QUIN RECIPIENT ES COL·LOCA EL FEMS QUE GENERAM HABITUALMENT A L'ESCOLA, HEM POGUT ENTENDRE PER QUÈ ÉS IMPORTANT RECICLAR I QUINS BENEFICIS ENS POT APORTAR EL FET DE FER-HO CORRECTAMENT. 

PER AIXÒ, COMENÇÀREM PARLANT DE LA NATURA I ELS ELEMENTS QUE HI PODEM TROBAR. EN SORTIREN UN BON GRAPAT. ALESHORES, ELS VAIG PROPOSAR APROFITAR EL CAP DE SETMANA PER PASSEJAR PER FORAVILA I FOTOGRAFIAR ALGUNS ELEMENTS NATURALS QUE TROBARIEN PEL CAMÍ. 

A L'ESCOLA HI PORTÀREM UNA GRAN VARIETAT D'IMATGES I MENTRE HO COMENTÀVEM SORTÍ LA IDEA DE SELECCIONAR-LES ENTRE AQUELLS ELEMENTS QUE TENIEN VIDA I ELS QUE NO. 
DELS QUE TENIEN VIDA ENCARA ELS POGUÉREM DIFERENCIAR ENTRE ANIMALS I PLANTES. 


ENTRE LES FOTOGRAFIES DE LES PLANTES HI HAVIA: LAVANDA, SOQUES D'AMETLLER, HORTS, CAMPS D'HERBA, VINAGRELLA, PALLA, PAISATGES AMB ARBRES...


ENTRE ELS ANIMALS: ARANYES, GALLINES, CAVALLS, CANS, OVELLES...
I D'ENTRE EL GRUP D'ELEMENTS SENSE VIDA: AIGUA, PEDRES, SORRA...


UNA VEGADA SELECCIONADES LES IMATGES ELS VAIG FER LA SEGÜENT PREGUNTA:

 SABEU QUÈ PODRIA PASSAR SI LA GENT NO APRÈN A RECICLAR? 


EN UN PRIMER MOMENT NO M'HO SABEREN RESPONDRE MOLT BÉ, PER AIXÒ ELS VAIG MOSTRAR UN CONTE, EL DELS MONSTRES NYAM NYAM, ON EXPLICAVA CLARAMENT LA PROBLEMÀTICA QUE ES PODRIA GENERAR.


DESPRÉS DE FER UNA VALORACIÓ DE L'ARGUMENT POGUEREN APORTAR LES SEVES REFLEXIONS I ARRIBAREN A LA CONCLUSIÓ QUE RECICLAR ÉS UN TEMA MOLT MÉS IMPORTANT DEL QUE PENSAM.  PER AIXÒ, TENGUEREN BEN CLAR QUE ES VOLÍEM CONVERTIR EN UNS GRANS RECICLADORS!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

PERSONALITZAM EL RACÓ DE RECICLATGE

SE'NS VA OCORRER LA IDEA DE MILLORAR EL NOSTRE RACÓ DE RECICLATGE. PER AIXÒ A CADA RECIPIENT LI AFEGÍREM LA SILUETA DEL MONSTRE NYAM NYAM CORRESPONENT. 
 
ENS POSÀREM FIL A L'AGULLA I COMENÇÀREM A FER FEINA!


QUAN TENGUÉREM ELS MONSTRES A PUNT, ELS COL·LOCÀREM DAMUNT CADA RECIPIENT. 

I AIXÍ DE PRECIÓS VA QUEDAR EL NOSTRE RACÓ DE RECICLATGE.


     ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LA CANÇÓ DE LES TRES ERRES ENS DIVERTEIX I ENS AMPLIA CONEIXEMENTS

LA PARAULA RECICLAR VA COMENÇAR A FORMAR PART DEL NOSTRE DIA A DIA, FINS QUE EN VÀREM APRENDRE DUES MÉS A TRAVÉS DE LA CANÇÓ DE LES TRES ERRES. 


https://www.youtube.com/watch?v=gNC9nrQ5aQA


PER SER UNS GRANS RECICLADORS HEM D'APRENDRE A REDUIR ELS RESIDUS I TAMBÉ A REUTILITZAR-LOS. D'AQUÍ VA SORTIR LA IDEA DE CONVERTIR-NOS EN NINS I NINES MEMBRES DE LES TRES ERRES!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

FEIM UNA VISITA AL PUNT VERD

ENS TOCAVA APLICAR EL RECICLATGE TAMBÉ A CASA NOSTRA, PER AIXÒ, LA MESTRA ENS VA PROPOSAR FER UNA VISITA AMB LA NOSTRA FAMÍLIA AL PUNT VERD PER VEURE DE PRIMERA MÀ COM S'ORGANITZA EL RECICLATGE. 

ELS NINS CONTAREN L'EXPERIÈNCIA ALS SEUS COMPANYS AMB UN RECULL D'IMATGES I A TRAVÉS DE VÍDEOS. 

   -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POSAM EN PRÀCTICA EL QUE HEM APRÈS

CADA NIN VA PREPARAR  UNA O DUES FOTOGRAFIES D'ALGUN RESIDU QUE HAVIA GENERAT A CASA SEVA I LES VA COL·LOCAR DAVALL EL MONSTRE CORRESPONENT. HO COL·LOCÀREM A UN LLOC VISIBLE PERQUÈ NO SE'NS OBLIDÉS QUIN RESIDU INTRODUÏM DINS CADA CONTENIDOR. 


   ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

COMPLEMENTAM L'APRENENTATGE AMB EL RELAT D'UN NOU CONTE

LA MARE D'EN LLUÍS VA VOLER COL·LABORAR AMB EL NOSTRE PROJECTE A TRAVÉS DEL CONTE EN MICKEL EL RECICLADOR


AQUÍ L'ADJUNTAM DE NOU PERQUÈ EL POGUEU TORNAR ESCOLTAR. 


A NOSALTRES ENS VA ENCANTAR! MOLTES GRÀCIES MARIA! 


      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I... COM REUTILITZAM?

S'ACOSTAVA EL FINAL DEL PROJECTE. JA ÉREM BEN CONSCIENTS DEL QUÈ ERA RECICLAR (FINS I TOT HO SABÍEM FER), TAMBÉ DE LA IMPORTÀNCIA DE REDUIR ELS RESIDUS, NOMÉS HAVÍEM DE POSAR EN PRÀCTICA 'EL REUTILITZAR'. 

💬- I COM HO PODEM FER? ES DEMANAVA LA MESTRA. 

💡JA HO SÉ! CREANT INVENTS! 

MIRAU QUINES IDEES MÉS XULES VAREN SORTIR!---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUAN  VOLEM QUE UN PROJECTE TENGUI CONTINUÏTAT LI HEM DE DONAR LA MÀXIMA DIFUSIÓ, PER AIXÒ HEM PREPARAT AQUEST PRODUCTE FINAL, PERQUÈ ENS AJUDEU A QUE TOTES I CADA UNA DE LES PERSONES DEL NOSTRE PLANETA CONTRIBUEIXIN A MILLORAR-LO.  


https://www.youtube.com/watch?v=vUSm6gyIxs4

COMPARTIU EL NOSTRE REPORTATGE!


7 comentaris:

 1. Quin programa mes xulo!!! Ja el podries enviar a ib3, segur que tendría molta audiencia!! Una molt bona feina feta amb els nins.... moltes gracies per aquest projecte tan elaborar, ja hem vist el video unes cuantes vegades i ses que ens queden..... moltes gracies!!!!

  ResponElimina
 2. Holaaaa quina monada de montatges, està super xulo tot! Mil gràcies.
  En Mateu diu que el que li va agradar més es fer l,invent.
  I ha estat molt graciós xq mirant aquesta entrada quan erem al super conte que va preparar sa mama d,en Lluís li he demanat si li havia agradat i me diu: "sii, i tots mos varem emocionar"😆 Moltes gràcies Maria 😘

  ResponElimina
 3. Moltes gràcies per tot, molt bona feina!! Noltros també ja l’hem vist un parell de pics. En Joan també va gaudir molt fent l’invent.

  ResponElimina
 4. Wowww quin video mes xulo.🤩🤩 Ens ha encantat, quina feinada, pareix mentida tant petits facin tantes coses i tot el que aprenen😍 moltíssimes gràcies.

  En Miquel diu que el que mes li ha agradat es anar fins a nes punt verd i es conte de na Maria, l'hem escoltat un parell de vegades, moltes gràcies Maria.

  ResponElimina
 5. Moltes gràcies!!!.Ens ha agradat molt voreu,heu fet una feinada.🤩

  ResponElimina
 6. Que guapo, ens ha agradat moltíssim. En Joan diu que s'ha divertit molt fent l'invent.

  ResponElimina
 7. Mare meva, quan tinguem nou vinguts a Porreres els hi enviaré l'enllaç del bloc. Una gran feina, en Lluís n'està molt content. Moltes gràcies a tots

  ResponElimina